HTML

MeneTrend

Azoknak akik soha nem néznek tévét... vagy inkább a gép előtt ülnek a tévé helyett. Abban a reményben, hogy azért néha utaznak is.. Mert utazni jó!

Friss topikok

  • franko: csak egy hibája van talán, mégpedig az, hogy nincsenek klassz tengerpartok... (2010.08.04. 12:55) Kotori-öböl

Linkblog

Archívum

2010.08.13. 23:41 franko

Osttirol (Kelet-Tirol)


             Ugye, nem tévedek nagyon amikor azt feltételezem, hogy  valószínűleg soha nem hallottatok még Lienzről. Nincs ebben semmi szégyelni való, hiszen maga a régió is, ahol van,  viszonylag ismeretlen, nemcsak a magyarok de még sokszor az osztrák turisták előtt is. Persze ez nem feltétlenül rossz. Kelet-Tirol közel sem olyan ismert, mint Tirol többi része, nagy Tirol, de szerintem ez valahol még jó is a turistáknak, itt ugyanis soha nincsenek tömegek, ide nem ér el a tömegturizmus, és így itt tényleg lehet pihenni, ez az úticél igazán segíti a kikapcsolódást. Ide azoknak érdemes jönni, akik elsősorban pihenni, feltöltődni akarnak.  Kelet-Tirol sokáig Ausztria egyik mostohagyerek volt, ami a szó legszorosabb értelmében kívül rekedt Tirol tartomány határain, amikor Olaszország megkapta Dél-Tirol-t  az első világháború után. Nem nehéz beleszeretni ebbe az osztrák kisvárosba. Kelet-Tirol fővárosa, a gyönyörű fekvésű Lienz, nem csak Ausztria legnaposabb városa, de egyben Európa egyik legszebb hegyi üdülőhelye is. A nagymúltú város az Isel folyó völgyében a Dolomitok és a Magas-Tauern tövében található. A környék mind télen, mind nyáron paradicsomi körülményeket biztosít az aktív pihenés szerelmeseinek,de azoknak is, akik csak egy kis édes semmittevésre vágynak. . A jó levegő, a természet "gyógyító ereje", és a sok napsütés egész biztosan hozzájárulnak ahhoz, hogy itt a várható átlagos élettartam messze meghaladja az osztrák átlagot.  Nem véletlen, hogy a csodás táj számos költőt, festőt, és zenészt is megihletett. Ez a  méretében pici, de gondolkodásmódjában modern és kozmopolita város,   Lienz, valóban szinte minden igényt kielégít, itt szinte mindenki jól érezheti magát: a téli sportok és a természetjárás szerelmesei éppúgy, mint a művészet és kultúra rajongói sőt,  akár a gourmet  ízvadászok és az üzleti utasok  is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://menetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr682220480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása